Intellektuális szabadidős tevékenység, kapcsolatépítés, ismerkedő beszélgetőest, mindez angolul, hogy a megszerzett nyelvtudás se vesszen el!

Pár hónappal ezelőtt megfogalmazódott bennem egy gondolat, egy cél, az, hogy megismertessek emberekkel egy olyan kulturális, intellektuális, építő jellegű, szórakoztató szabadidős tevékenységeket, amely mindenki számára megfizethető. Hiszem, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget a fejlődésre, és a szürke hétköznapok utáni feltöltődésre.

Az elmúlt pár hétben bemutattam két hasonló küldetéstudattal rendelkező kezdeményezést is, a HaverVagy!-ot itt találod: Haver vagy! a Ma este Színház!-at itt találod: Ma este Színház! ezt a sorozatot folytatom ma.

Minden hónapban a QFS Solution meghív üzletembereket, vállalkozókat, különböző vállalatok menedzsereit, friss ötletekkel teli, kezdő vállalkozást beindító, tehetséges, kreatív embereket, kapcsolatépítés céljából, egy üzleti reggelire bővebben: Kapcsolatépítés

Itt ismerkedtem meg a WISE Business English Solutions ügyvezető igazgatójával, Gyulai Évivel, aki egy rendkívüli eseményre hívta fel a figyelmem. A fő profiljuk mellett – ami egy céges, prémium kategóriás, üzleti angol képzés-, magánembereknek szerveznek angol nyelvű beszélgetőesteket. A célja, hogy emberek fejlesszék az angol nyelvtudásukat úgy, hogy közben kikapcsolódnak, új emberekkel ismerkednek meg, jól érzik magukat. Ez felkeltette az érdeklődésem, és megkértem, hogy bővebben is beszélgessünk erről a kikapcsolódási lehetőségről.

Gyulai Évi a Debreceni Egyetemen végzett angol szakos tanárként. Az egyetem alatt is már felfedezték tehetségét, és felkérték a Budapesti Műszaki Egyetemen tolmácsnak, ahol két évig tevékenykedett. A diploma után – egy éven keresztül – Magyarország egyik legnagyobb nyelviskolájának dolgozott. Egyéni, VIP órákat tartott, de nem érezte jól magát ebben a környezetben. Elmondása szerint a tanítványokat és az oktatókat sem becsülték meg, nem alakult ki bizalmi viszony, az egész rendszer személytelen volt. Ebben az időben egy amerikai barátja ösztönzésére elkezdett egy közvetlenebb, kikapcsolódással egybekötött beszélgető estet szervezni, amelyből sokat merített, tapasztalatokat szerzett. Miután elhagyta a nyelviskolát fel akarta építeni a saját vállalkozását, amihez a tőkét a lova eladásából szerezte. Fel kellett adnia addigi szenvedélyét, hogy megvalósítsa álmát. Céges ügyfelekre specializálódott, és négy év alatt felépítette olyan szintre a cégét, hogy novemberben újra tudta indítani beszélgetőesteit!

“Abban hiszek, hogy a segítségemmel az emberek megtarthatják, akár fejleszthetik azt a tudás, amit sok-sok idő, energia és pénz befektetésével a korábbi nyelvtanulással megszereztek. A cél, hogy ez a lehetőség mindenki számára elérhető legyen!”

A Vendel Irodaházban lévő irodájában találkoztunk, ahol egy tea mellett beszélgettünk a jelenről, a jövőről, és arról, hogy tudunk értéket teremteni az embereknek.

“A lényeg mindig is az volt, hogy az óra ne egy klasszikus angol óra legyen, hanem egyfajta összejövetel. Egy olyan értelmiségi szabadidős program, ahol jól érzi magát az ember, és felkészül a váratlan helyzetekre, mint például amikor a munkahelyén meg kell szólalnia angolul. A kétségbeesés pillanata helyett azt érezni, hogy könnyebben dolgozik, tárgyal, levelez, vagy telefonál az ember, rendkívüli magabiztosságot kölcsönöz. A beszélgetőest gyakorlási lehetőség, hogy ne felejtsük el, amit már kiszenvedtünk egy nyelvvizsgával. Egy idő után a tudás, ha nem is elvész, de átmegy passzívba. Fontos, hogy a szókincs meg tudjon maradni, és ha nem is fejlődik, de legalább szinten kell tartani!”

A visszajelzések alapján az derült ki, hogy az óráknak közösségépítő hatása van, és a legtöbben a társaság miatt is jelentkeznek, mert intellektuálisabb körben lehet ismerkedni. Rugalmas, fiatalos, lendületes jelzőkkel illeték.

A beszélgetőestek egy héten kétszer vannak, és egy angol nyelvtanár vezényeli. A keddi egy lazább, ismerkedőeste, a csütörtöki viszont munkahelyi téma felkészítő beszélgetés. Lehet menni tanfolyam szerűen, vagy alkalmanként is, ha éppen van annyi időnk. Középfokon kell tudni angolul, viszont aki régen használta a nyelvet és kevésbé felkészült, nekik is ajánlott a részvétel.

Évi felajánlotta a blog olvasóinak, hogy akik jelentkeznek ezen a linken Kapcsolat, kapnak egy négy alkalmas részvételi kupont, amit április 30-ig lehet beváltani. Köszönjük Évi, és további sok sikert a céljaid megvalósításában!