Mindenki számára elérhető magaskultúra, spontán kikapcsolódás!

“A színház nem földi színtér! A Színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz. A színház: szerelem! Örökké tartó láz.” Polgár Ernő

Állami támogatások, adókedvezmények, kamatlábak, hozamok, befektetések, hitelek stb. Ezek mind fontos, a mindennapjainkat, de leginkább a pénzügyeinket meghatározó fogalmak, és foglalkozni kell velük. A weboldalamon a bemutatkozásomnál ezt írtam: Hiszek abban, hogy az általam nyújtott szakmai segítséggel ügyfeleim a legjobb lehetőségeket találják meg pénzügyeik számára. Ezáltal nyugodt és biztonságos életet élhetnek.” Ezen dolgozom mindennap, de sok-sok éve látom a családokon, hogy nehezen tudják megoldani, hogy teljesebb életet éljenek, kimozdulhassanak otthonról, értékes, magas szintű kikapcsolódási lehetőségeket használjanak ki. Természetesen ennek leginkább pénzügyi okai vannak. Ha egy család elmegy egy bevásárlóközpont multiplex mozijába, szülők és a két gyermek, kerek 6.000,-Ft-ba kerül. El sem hinnénk, de ennyi pénzből már meg tudunk nézni egy színházi darabot is, a Ma este Színház segítségével.

Négy éve (2013) ismertem meg a maesteszinhaz.hu weboldalt, amikor barátaimmal eldöntöttük, hogy este színházba szeretnénk menni, valami értelmes, de mégis szórakoztató darabot megnézni. Karácsony előtt voltunk, mindenhol teltház, lehetetlenségnek tűnt ez a vállalkozás. Egy barátom felvetette, hogy nézzük meg ezt az oldalt, mert ott minden nap összegyűjtik a last minute jegyeket, így nemcsak színházba tudunk elmenni, de még féláron meg is ússzuk az egészet. Siker lett a vége, jól éreztük magunkat.

A Ma este Színházat, LIMBACHER TIVADAR ÉS SZABADKAI ATTILA alapította 2011-ben kultúrmisszóként, hobbyprojektként. A cél az volt, hogy a színházak foghíjas nézőtereit betöltsék, és új emberekkel ismertessék meg ezt a csodálatos világot. Mára több mint százezer jegyet értékesítettek, és egy új, fiatalos, spontán színházba járási kultúrát honosítottak meg. Nem kell hetekre, hónapokra betervezni az előadást, hirtelen ötletként is felmerülhet, hogy megnézzenek egy-egy kitűnő darabot.

Ez hogy néz ki a gyakorlatban? Fel vagyok iratkozva a maesteszinhaz.hu hírlevelére. Minden nap éjfél után pár perccel megkapom a hírlevelet. Kiválasztom, hogy mely darab érdekel. Nemcsak budapesti színházak vannak benne, hanem vidékiek is. A hírlevélben lévő linkre kattintva behozza a színház nézőterét, kiválasztjuk az ülőhelyünket, és bankkártyával fizethetünk. Például ma este a Belvárosi színházban játszák A szív hidjai című darabot, amelyre a jegy ára kezelési költséggel együtt 1.563,-Ft/fő. Ami azt jelenti, hogy a weboldalon keresztül megvásárolva a jegyet olcsóbb elmenni színházba, mint moziba.

Bízom benne, hogy sokan élni tudnak a lehetőséggel, és a hétvégén ki tudnak kapcsolni, hogy a jövő héten újra bele tudjuk vetni magunkat a pénzügyekbe.

“Maga szerint miért érdekli az embereket a művészet? Mert ez az egyetlen nyoma a mi földi utunknak” Életrevalók című film