A nyár közeledtével mindenkit elkezd foglalkoztatni a nyaralás lehetőségének gondolata. Ha valaki májusig még nem foglalta le az utat, szállást vagy repjegyet, annak anyagi probléma, vagy tanácstalanság lehet az oka. Korábban már bemutattunk egy megoldást hogyan lehet fillérekből egzotikus helyekre eljutni, de visszajelzések alapján sokan tartanak a felmerülő problémáktól, a helyi sajátosságok ismeretének hiányától, összeségében minden bizonytalansági tényezőtől. A gondtalan kikapcsolódás elérésére és a nehézségek leküzdésére nyújt megoldást a TravelHunter csapata, akik nemrég indították be új tanácsadói szolgáltatásukat. Dina András a TravelHunter alapítója és Radó Péter szakmai vezető közösen dolgoznak azon, hogy olcsón, mindenki számára elérhető utazásokat találjanak a kikapcsolódásra, pihenésre és/vagy kalandra vágyóknak. Ennek részleteit és sok hasznos utazási tippet, tapasztalatot osztott meg velem Radó Péter világutazó.

 

“Ha valakinek nincs tapasztalata a repülőjegy, szállás foglalásokban, ha nem tudja hogyan viselkedjen egy reptéren, mire figyeljen egy átszállásnál, mivel közlekedjen, amikor megérkezik az úti céljára, vagy mit érdemes megnéznie az adott helyszínen, akkor keressen minket és mindenre választ kap”

 

– kezdte beszélgetésünket Péter. – “Van, aki egyszerűen csak arra kíváncsi, hogyan jut el minél kevesebb pénzből a lehető legtöbb helyre. Mi ebben is segítünk. A különböző platformokon eddig is osztottunk meg utakat, utazási ötleteket, olcsó repülőjegyeket, szállás lehetőségeket és hazai wellness ajánlatokat, amit továbbgondoltunk. Egy szintet lépve, a tapasztalatainkra támaszkodva, elkezdtünk teljeskörű tanácsadással is foglalkozni. Egy utazást az elejétől a végéig megtervezünk, a repülőjegyfoglalástól a szállásfoglaláson keresztül az autóbérlésig, szinte mindent.

 

A cél a minőségi, mégis olcsó utazás.”

 

Megterveznek, vagy meg is szerveznek?

 

“A szolgáltatásunk nem utazásszervezés, hanem tanácsadás, ami tanácsadói díj ellenében történik. Összeállítunk egy teljes utazási tervet, amibe nem csak az oda-vissza út, a körutak esetén minden köztes járat repülőjegyének és a jó minőségű, de olcsó szállásoknak a megkeresése tartozik, hanem tartalmazza az autóbérlési lehetőségek leírását, a különböző programok ajánlását, a belépőjegyek árával és minden további tudnivalóval együtt. Ha igény van rá belevesszük a tömegközlekedési lehetőségeket, már a repülőtértől teljeskörűen részletezve, akár még Ázsiában is. Részletesen írunk a látványosságokról, hogy pontosan hogy lehet oda eljutni, mire kell odafigyelni. Mindent összeállítunk, semmit nem kell megkeresni a neten. Az utazók egy 5-6 oldalas PDF dokumentumban készhez kapnak mindent. Beletartozik a szolgáltatásba, hogy Skype-on, vagy egyéb videóhívásos lehetőségen segítünk még a jegyeket is lefoglalni.

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

 

“Például egy amerikai körút kihozható fejenként 300 ezer forintból, nem fapados, hanem prémium légitársaságokkal, minimum három, de sokszor négy csillagos hotellel. A szolgáltatás díja a repülőjegy és a szállás összegének a 9%-a, de minimum 10 ezer forint. Az előző példa alapján, egy pár esetén ez 54 ezer forint. Minden szerződés alapján történik. A megbízási szerződésben vállaljuk, hogy bizonyos határidőn belül összerakjuk az anyagot, amivel egy időben átutalják a tanácsadói díjat is.

 

Fontos, hogy extrém alacsony árat úgy lehet összerakni, ha megvan a rugalmasság legyen szó helyszínről, és/vagy időpontról.

 

Minél jobban leszűkítik ezeket, annál nehezebb jó lehetőséget találni. Például meg lehet határozni, hogy egy tengerparti nyaralásra, tíz napra van 250 ezer forint fejenként, amire mi javaslatokat teszünk. Ennyi pénzből nemrég Cancúnba, Mexikóba is el lehetett menni úgy, hogy benne volt a repjegy, a szállás és München-be a Railjet vonatjegy oda-vissza. Kevesen tudják, hogy megvannak azok a repülőterek, ahonnan olcsón lehet eljutni bizonyos célállomásokra. Például Miami-ba Brüsszelből és Milánóból, Cancúnba Kölnből, Münchenből és Londonból, a Seychelle-szigetekre Bécsből indulnak olcsón járatok.”

 

Ezek alapján inkább más kontinensre utazóknál éri meg kihasználni a szolgáltatást?

 

“Európai útra is megérheti, de leginkább Európán kívülre szoktak keresni. A travelhunter.hu oldalon az összeállított utak nagy része európai (lsd: európai példa), így onnan lehet szemezgetni. Állítunk össze katalógusokat is, ami segítség lehet, ha valaki tanácstalan. Érdekes, hogy ma már egzotikus országokba is el lehet jutni az európaihoz hasonló költségen.”

 

Összegezve a TravelHunter segítségével költséghatékonyan elérhetővé válnak olcsó utazások, amivel rengeteget lehet spórolni. Milyen tippek, trükkök vannak még, aminek kihasználásával az utazásra vágyók költséget csökkenthetnek?

 

“Az egyik legfontosabb a tudatosság, hogy tudatos utazások és tudatos utazók legyenek.

 

A legolcsóbban kézipoggyásszal lehet repülni. Egy poggyász helyes összeállításával sok tízezer forintot lehet megspórolni. Bizonyított, hogy Ázsiát is körbe lehet utazni egy kézipoggyásszal. Például AirAsia-val Bangkok-ból Kuala Lumpur-ba akár 5 ezer forintért is el lehet repülni, de feladott poggyásszal már 15-20 ezerbe kerül. Ezen kívül érdemes a repülőtéri sajátosságokkal is tisztában lenni (lsd: pár perces videós segítség), mint például, hogy a repülőjegy tartalmazza-e a feladott poggyászt. Ezzel az információval sok fapados légitársaságnál (Wizz Air, Ryanair) vagyonokat lehet megspórolni. Visszatérve a tanácsadásra fontos, hogy semmit nem tartunk relevánsnak, lépésről-lépésre mindent leírunk. Például sokat lehet spórolni tömegközlekedéssel, de kevesen használják, mert nem tudják hogyan kell, honnan indul, hol lehet venni jegyet, mikor éri meg jobban a taxi, vagy az olcsóbb Uber, Bangkokban a Grabcar. Azt is leírjuk, hogy milyen bérletet érdemes megvenni, milyen netezési lehetőségek vannak, de azt is, hogy hol lehet megtalálni az olcsóbb, de minőségi ételeket, ami leginkább Ázsiában egy külön kaland.”

 

Az egész éves hajtás után mindenkinek jár a feltöltődés, a jól megérdemelt pihenés. A Bogair, vagy a TravelHunter abban segít, hogy olcsón, felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak. Köszönöm Radó Péternek, hogy rendelkezésemre állt és megosztotta az olvasókkal a tapasztalatait.
FONTOS! Ha biztonságban akarják tudni a családjukat, kössenek utasbiztosítást! Ha bármilyen pénzügyi kérdésük lenne, kérem forduljanak hozzám bizalommal! Jó utat! QFS Kapcsolat