Szeretnék mesélni nektek Korni apukájáról. Szőke haja van, kék szeme, szemüveget hord és szeret olvasni. A világon minden kérdésre tudja a választ. Ha valamire mégsem, a telefonján kikeresi, így előtte nincsenek titkok. Ez jól jön, mert Lina hasonlít rá. A kíváncsi, szöszi lány mindig kérdésekkel bombázza őt. Létezik olyan póni, ami tud repülni? Hol van olyan hideg, mint a Jégvarázsban? Apa mindig tudálékosan és nagyon viccesen válaszol. Ha felviszed a lovat a repülőre, biztosan tud repülni! – mondta nevetve. A hideg helyeket pedig a térképen nézték meg.

Korni inkább az anyukájára hasonlít. Imád játszani, és a barna szemeivel alaposan megfigyel mindent. A szülinapi buli után azonban Korni volt a kérdező, hisz a spórolási trükköket nem tudta kilesni. Komoly arccal tette fel a kérdést:

– Szóval akkor hogy fogok eljutni Disneylandbe? Értem már, hogy sokba kerül, de nekem nem lesz több pénzem, csak nagyon lassan. Lehet szó zsebpénz emelésről? – kérdezte reménykedve.

– Korni, ez egyenlőre nem lehetséges. Tudod miért kapnak az emberek pénzt? Azért mert dolgoznak!

– Apa ezért jár be az irodába, anya te meg ezért írsz az újságoknak mindenféle  érdekes híreket?

– Így van! Te még iskolába jársz, most tanulod meg azokat a dolgokat, amik majd a munkádhoz kellenek. Apa is az iskolában tanult meg jól számolni, én pedig ott tanultam meg írni. Most ezért kapunk pénzt.

– Szeretnék én is dolgozni! A suli amúgy is uncsi néha, és én már nagyon jól tudok írni és olvasni is!

– Ez igaz, okos és ügyes vagy, de még sok dolog vár rád, amit meg kell ismerned. Apa még felnőtt korában is tanult, hogy mindent igazán jól ismerjen. Azonban apró dolgokat megtehetsz te is. Tudod ott lakik a szomszédban Bélus a kutyus, szerintem szeretne többet sétálni. Iskola után elvihetnéd apával a Ligetbe. Ez egy szuper munka lenne, és még pénzt is kaphatnál érte.

Korni gondolkodott. Bélus jó fej, mindig csóválja a farkát és csepegteti a nyálát, amikor meglátja őt. A gazdija Böbi néni viszont csak a ház elé viszi le, mert fáj a lába a hosszú sétáktól. Korni emlékezett arra, mikor Bélus meglátott egy cicát és elszaladt. Böbi néni hiába kiabált, nehezen jött vissza. Akkor megsajnálta a nénit, segített is neki visszahozni a rosszcsont kutyust. Böbi néni adott neki egy szelet rétest és egy százast.

Délután családilag becsengettek Böbi nénihez, elmondták neki, hogy Korni szívesen dolgozna neki, mert az álma egy Disneyland-i utazás. Böbi néni örömmel mondott igent, és a százas mellé nekiállt sütni is.

A sétáltatás után Korni boldogan ette a meggyes lepényt, dupla adag tejszínhabbal és kakaóval. Még mindig nem tudta pontosan, hogyan lesz ebből Disneyland, de gyarapodott a pénze, és még Böbi néninek is segített.