A 12-es szám mottója: Tudom, hogy mit nem akarok. Én viszont tudom Önök mit akarnak!

Rendkívül eseménydús, izgalmas, sok munkával, fejlődéssel, és örömmel teli év volt 2016. Sok családnak sikerült közvetlenül (személyes találkozók által), és közvetetten (QFS Blog) segíteni, hogy anyagilag biztonságban érezhessék magukat, és kényelmessen tudják intézni pénzügyeiket. Fontos volt, hogy tudják, a mindennapok nehézségei mellett, ránk mindig számíthatnak. Sok történetet megírtam a blogomban, hogy másoknak is útmutatót mutassak, és szakértő segítséggel kerestük a megoldást, minden felmerült problémára.

 

Soha nem felejtem el Katalinnal és édesanyjával, Évával folytatott beszélgetésemet, amikor behozták a szülőtartást. Részletesen végignézve a folyamatokat arra jutottunk, hogy a jövőben az idős emberek egzisztenciális csődbe kerülnek, ha nem készülnek fel fiatalon a nyugdíjra (ITT).
Hihetetlenül felemelő érzés volt segíteni Istvánon és Andin, akik autista kislányuk, Kriszti boldogságáért mindent hajlandóak voltak feláldozni (ITT). Ha a lelki terheket nem is tudtam átvenni tőlük, de az anyagi boldogulásukban segíthettem. Külön köszönet Pócz Anita gyógypedagógusnak, aki segített eligazodni az autizmus világában, és a kedvezmények felkutatásában.
A munkám jelentős része abból áll, hogy segítek családoknak a költségeket csökkenteni. Ez nem csak kutatásból, kalkulálásból áll, sokszor pszichológiailag kell hatni az emberekre, hogy cselekvésre sarkaljam őket. Ez történt Zsolttal és Eszterrel is, akiknek nagy szükségük volt a kiadásaik optimalizálására, mégis a kifogásokat gyártották, hogy miért nem lépnek (ITT). Végül bölcsen hallgattak rám, és azóta is sikeresen együttműködünk.
Idén rengetegen döntöttek úgy, hogy belevágnak az ingatlanvásárlásba, hogy télen már a saját otthonukban tudjanak karácsonyozni. Ehhez sokszor hitelre van szükség, ahogy Zoltánnak is, a 35 éves informatikus ügyfelemnek. Neki a normál ügyintézésen túl azt sikerült megmutatnom, hogy kereshet pénzt a hitelfelvételével (ITT). Szerintem Ő örökre megtanulta, hogy egyedül soha ne hozzon meg semmilyen pénzügyi döntést.
A munkám során sok örömet, boldogságot, haragot, szomorúságot, kilátástalanságot, szeretetet látok, és élek át a családokkal, emberekkel, hozzám fordulókkal. Tamás és Ágnes hosszú éveken keresztül próbálkoztak a családalapítással, de sikertelenül. Mikor végre örülhettek, az anyagiak akartak közbeszólni. A gyermekvállalás költségeiről, és folyamatáról nincs tapasztalatom, ezért itt is szakszerű segítséget kértem Preiszlerné Bányai Mónika szülésznőtől. Az Ő segítségével végigvettük a folyamatokat, a költségeket, és ezeknek a csökkentését, mindent, ami utat mutathat egy kezdő kismama, és apuka számára (ITT).
Idén is szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy sok olyan “tanácsadó” tevékenykedik a piacon, akik leginkább én-, és nem ügyfélközpontúak. Ágnest és Zoltánt egy hasonló, levakarhatatlan értékesítő kereste fel, aki felszínes egyszerűségével akarta letarolni a komplex szakmaiasságot (ITT). Nem sikerült neki.
Közelgett a tél, jött a fűtésszezon, ami sok családnak egy anyagi sokkot okoz évről-évre. Feri és Gabi, két gyermekükkel is hasonló helyzetben vannak. ezért kérték a segítségemet (ITT). Első körben náluk is inkább a kifogások fogalmazódtak meg, mint a konkrét cselekvési tervek. Végül elindultunk az úton, de sok idő kell még a teljes megvalósításig.
Pénzügyekkel foglalkozó szakértőként lassan úgy érzem az élet minden területén helyt kell állnom, ha egy család bajba kerül. Sosem gondoltam volna, hogy jogi kérdésekkel is foglalkoznom kell majd, de Melindának és Balázsnak szüksége volt rám (ITT). Ők insipárltak arra, hogy felnyissam az emberek szemét, mennyire kiszolgáltatottak, és kezükbe adjak egy megoldást, amivel védekezhetnek ez ellen. Ebben a küldetésemben segítségemre volt Dr. Szabó-Présing Katalin ügyvéd, aki szakértelmével, történeteivel, tapasztalatával sokat tett az ügyért.
Ahogy korábban írtam, sok területen kell helyt állnom, és számítanak a segítségemre, ahogy Anita és László is. Az Ő esetükben a pénzügyi költségcsökkentés mellett a cafeteria választással is spóroltunk kiadásaikon (ITT). Érdekes téma, de nem vagyok a szakértője, ezért a legalkalmasabb embert kértem fel, hogy segítsen, Villányi Ajándék mérlegképes könyvelőt, adótanácsadót.

 

Köszönöm neki, hogy a rendelkezésemre állt, ahogy állandó ingatlanszakértőnknek Csorba Dánielnek is, akivel folyamatosan hírt adunk az ingatlanpiac változásairól. Köszönet Dr. Tóthné Rabóczki Ágnesnek a TAC üzletvezetőjének, a gluténmentes élelmiszerek szakértőjének is. Megmutatta milyen nehéz és költséges életük van a glutén és más táplálékra érzékenyeknek, ahogy Belányi-Sztraka Szabolcs az Izys Pénztár igazgatótanácsának elnöke azt, hogy miként lehet erre vonatkozóan adókedvezményeket visszaigényelni.
Az adókedvezmények, és állami támogatások bemutatása az egyik fő célom, mert hiszem, ha mindenki optimálisan kihasználná ezeket, az emberek sokkal nyugodtabb, és biztonságosabb életet élhetnének Magyarországon.
Sokszor igyekeztem lazítani is sok komoly pénzügyi témát követően, bemutatni magas színvonalú, de mindenki számára elérhető szórakozási lehetőségeket. Nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg, hálás vagyok azért, hogy bemutatták önmagukat, az életüket, és a munkásságukat. Köszönöm Kéri Csabinak, aki segít embereknek barátokra lelni, és lazaságával, világlátásával üde színfolt ezen a területen. Gyulai Évinek, aki az ismerkedést egy intellektuális, nyelvfejlesztő mederbe terelte. Leitner Olginak, aki anyák ezreinek mutatja meg, hogy ők is nők, ne szégyelljék gondolataikat, kétségeiket. Marozsák Szabolcsnak, aki ugyancsak a női lélek rejtelmeit kutatja, és önbizalomedzőként nők ezreinek ad mankót a mindennapok kihívásainak leküzdésében.
Sokan segítettek a munkámban, és ha valaki kimaradt a felsorolásból, ne haragudjon érte, mindenkinek hálával tartozom. Jövőre még nagyobb elszántsággal folytatom a küldetésem, és álllok mindenki rendelkezésére!

 

December közepe van, nincs vége az évnek, még idén is tehetünk valami értékeset az emberekért. Mától a 12-es számé a főszerep!

 

14938266_10155452658401982_8567537744596982644_n12 hónap, 12 blogbejegyzés, 12 kérdés, 12 jó válasz, 12 megosztás, 12 nyeremény a következő 12 napban, 12 órakor. AJÁNDÉKOZZA MEG SZERETTÉT A 2016-OS EMLÉKEIVEL! Hogyan? Minden nap felteszek egy kérdést, ami mellé kipostolom a választ tartalmazó blogbejegyzésem. Másnap délben kisorsolunk egy 5.000,-Ft-os ajándékutalványt, azok közül, akik jól válaszolnak, és egyben megosztották az adott napi bejegyzést. Az utalványt az internetprint.eu-n lehet levásárolni fotókönyvre, fotófüzetre, személyes falinaptárra, személyes asztali naptárra, névjegykártyára. Gyönyörű ajándék karácsonyra, és a megosztásokkal további embereknek segíthetnek a biztonságos egzisztencia kialakításában. Legyen Önnél is a 12-es számé a főszerep! Ha bármilyen kérdése van, kérem forduljon hozzám bizalommal! QFS Kapcsolat