Egy bátor ember, aki férfiként ad gyakorlati tanácsokat nőknek, hogyan lehetnek sikeresebbek az életben

Pár héttel ezelőtt Leitner Olga írónővel beszélgettem, aki elindította a Bakker, anya lettem! Klub-ot. A rendezvényein, egy kellemes kikapcsolódás keretében a résztvevők nyíltan beszélgethetnek a női lélekről, az anyaságról, a párkapcsolatokról, egy szakavatott meghívott vendég társaságában, aki az első, bemutatkozó klubesten Marozsák Szabolcs ÖnbizalomEdző volt (bővebben: https://qfsolution.hu/2016/03/18/egy-penzugyi-blog-anyaknak-nem-csak-penzugyekrol-avagy-beszeljunk-oszinten-az-anyukakrol-a-nokrol/). Természetesen felkeltette az érdeklődésem, hogy ki lehet olyan merész, hogy hölgyeknek ad gyakorlati tanácsokat abban, hogyan építsék fel önbizalmukat, ezzel javítva életminőségükön. Majd olvastam egy könyvkritikát, egy régi, kedves blogger ismerősömtől, ahol Szabolcs könyvét boncolgatta (itt olvashatod: https://www.facebook.com/1580969552218411/photos/a.1580985325550167.1073741828.1580969552218411/1586931991622167/?type=3). Az utolsó két mondata a következő volt: “De ha megkérdezné tőlem valaki azt, hogy kinek ajánlom ezt a könyvet….nem csak azt mondanám, hogy minden nőnek….hanem azt is megkockáztatnám, hogy minden nő mellett, még a férfiaknak is! Minden olyan nőnek és férfinak, akik hajlandóak kőkeményen azon dolgozni, hogy egy teljesebb életet élhessenek.” Nem is kellett több, meg kellett ismernem Marozsák Szabolcsot!

image

Szabolcs Sátoraljaújhely közelében, egy kis faluban nőt fel, majd bevonult határőrnek, és hat évig ott is ragadt. Megtanulta mi a fegyelem, a következetesség, a kitartás, a tudatosság, de nem elégítette ki ez a pálya. Emberekkel akart foglalkozni, kiprobálni magát más területeken. Leszerelése után egy fejvadász céghez került, tapasztalatokat szerzett, majd belecsöppent a multi világba, ahol céges szervezetfejlesztési tanácsadó lett. Több, mint 100 cégben dolgozott és több, mint 5000 embernek tartott előadásokat, tréningeket, workshopokat, szemináriumokat. Feladata legtöbbször az volt, hogy növelje a munkatársak hatékonyságát, motiváltságát. “Így visszagondolva, én voltam az egyik első coach Magyarországon”. Vállalkozó lett, és marketing tanácsadással kezdett foglalkozni. Felfedezte az online marketingben rejlő lehetőségeket, és ez került a fókuszba. Egyre komplexebb feladatokat láttott el a cég, végül teljeskörű, sikerdíjas marketing szolgáltatóvá nőtte ki magát. 2013-ban a magánéletéből megtapasztalva döbbent rá, hogy milyen óriási probléma az önbizalomhiány. A korábbi tapasztalatait felhasználva elkezdett belemélyedni a témába. “Azt látom, hogy a hölgyek nagy része segítségre szorul!” Minden fellelhető módon, folyamatosan képezte magát. “Sokat lehet tanulni elméletekből, viszont én akartam hozzárakni a gyakorlati megvalósítást.” Kialakította a saját módszerét, amiben a sokéves fejlesztés tanácsadói tapasztalata, és a gyakorlati rálátása segített. Készített egy felmérést, aminek az eredménye, hogy a megkérdezettek 90%-a arról nyilatkozott, hogy minden második embernek szüksége van önbizalom fejlődésre. Ezen felbúzdulva saját facebook oldalán elkezdett a témával foglalkozni, majd elindította a saját közösségét, mint Női ÖnbizalomEdző- Marozsák Szabolcs, aminek jelenleg több, mint 27.000 követője van. Rá egy hónapra elindította a weboldalát, és elkezdett tréningeket, előadásokat szervezni. 2015 év végén úgy döntött ír egy könyvet, ami nem az elméleteken alapul, hanem egyfajta munkakönyvként funkcionál. Három hónappal később el is készült vele, és ki is adták idén februárban. Szabolccsal egy belvárosi kávéházban beszélgettem, miután elfogadta a meghívásom.

“Hiszek abban, hogy minden ember megteremtheti saját önbizalmát. Hiszek abban, hogy minden ember önbizalma visszaadható, és életminősége ezáltal javítható. Célom, hogy az egyes emberek önbizalmának helyreállításával élhetőbb társadalmat alakítsak ki.”

Az elmúlt időszakban több olyan emberrel találkoztam, akik hasonló témában tevékenykednek, és keresik a megoldásokat egy boldogabb, teljesebb élet eléréséhez. Mindenkitől tanultam valamit, és folyamatosan azt kutatom, hogy a beszélgetőpartnerem miben más, mint mások. Miért pont önbizalom edző? Miben segíthet az önbizalom? Az emberek miért pont ezt a módszert használják a fejlesztésükre? Hogyan épül fel ez a módszer? Sok-sok kérdésre vártam a választ.
“Az önbizalom az ember hite a saját képességében, hogy úgy élhet, ahogy szeretné.”- mondta, majd hozzátette- “Hiszek abban, és tudom is, hogy ha az ember többet tudna magáról, akkor jobban tudná kezelni saját életét, és tudná mit miért csinál.” Kezembe adta a könyvét, és kérte lapozzam át. Megtettem. Az első része alapvető ismeretek, elvont, de kézenfekvő fogalmak leírása volt, ok-okozati összefüggésben, sok anonim példával. Majd átváltott egy gyakorlatokkal teli útmutatóvá, és a végén a zárógyakorlat. Hol áll az olvasó, hova szeretne eljutni, majd a lépések meghatározása, kis lépésekre lebontása. “A könyv célja, hogy naptárba beírható, alaphelyzetre szabott útmutató legyen.” Ez egy rendkívül gyakorlatias munkakönyv, amely kézzelfogható segítség lehet. “Erre a gyakorlatiasságra épül a saját módszere?”- kérdeztem. “Rengeteg lehetőség van, de én egy egyszerű, könnyen duplikálható, érdeklődő emberek számára elérhető módszert akartam kidolgozni, ami tényleges segítséget nyújt. A könyv mellett tréningeket, előadásokat tartok. A weboldalamon van egy teszt, melynek kitöltésével be tudják a hölgyek pozicionálni magukat az élet különböző területein, hogy külön-külön hogy érzik magukat. A tudatosságot kell felépítenünk, és cselekedni kell. A cselekvésből sikerélmény lesz, amely javítja a hölgyek mentális és érzelmi állapotát.” Ezek után már csak egy kérdésem maradt, hogy mik a jövőbeli tervek. “Egy franchise rendszer kiépítésén dolgozom, hogy minnél szélesebb körben segíteni tudjunk a hölgyeken.” Beszélgetésünk végeztével felmerült, hogy jelen korunk változásaira lehet válasz a módszer, hiszen Európában folyamatos változásban vannak a szerepek, elvárások, a nőknél és a férfiaknál.

Hogy egy pénzügyi blog miért foglalkozik női önbizalom építéssel? Több oka is van. Az első, hogy hiszek abban, hogy anyagi jólétünk elsősorban saját magunktól függ. Ha megfelelő életszínvonalon tudunk élni, akkor pénzügyileg is egy kiegyensúlyozott, és biztonságos életpályát tudhatunk magunkénak. A második ok, hogy korábbi pénteki bejegyzéseimhez hasonlóan, most is egy értelmes, fejlődésre ösztönző programot akartam bemutatni, ami nem más, mint egy “Lélekfitnesz előadás” 2016.04.16.-án 10-12h-ig. A belépő ára 3.000,-Ft, amely szerintem befektetés önmagunkba, leginkább a hölgyek esetén.

Ha bármilyen kérdés, észrevétel felmerülne, kérem írjon, vagy hívjon bizalommal.