Pénzügyi konzultáció a QFS-sel. Mit jelent ez a gyakorlatban?

A(z) 20160324_092403.jpg megjelenítése20160324_092403 (3)Minden hónapban tartok üzleti reggelit, ahol az ügyfeleim, illetve a résztvevők értékes kapcsolatokat létesítenek, hiszen az sokszor többet ér, mint a pénzben mért vagyon (bővebben: https://qfsolution.hu/2015/12/03/ami-egy-vallalkozas-eletebe-sokszor-meg-a-penznel-is-fontosabb/). Tegnap is volt egy nagyon jól sikerült üzleti reggeli, aminek a végén az egyik résztvevő megkérdezte, hogy “Pontosan mi is az Ön munkája?” Rövid tájékoztatás és néhány példa után már egyértelműbb volt, hogy miben tudok segíteni az ügyfeleimnek.

Mi is az én munkám?

Egy példán keresztül bemutatva…

István 32 éves mérnök, felesége Kata 28 éves könyvelő, és gyermeket várnak. Megkerestek pár hónapja, hogy segítsek nekik optimalizálni pénzügyi termékeiket, kihasználni minden olyan adókedvezményt, állami támogatást, amire jogosultak és megtervezni leendő gyermekük jövőjét, és a nyugdíjukat. Egy elemzés elkészítése után, ahol minden pénzügyi terméküket megvizsgáltam, készítettem egy koncepciót, ahol bemutattam, hogyan tudják kisebb ráfordítással megoldani, hogy minden pénzügyi céljukat megvalósítsák. Egy átlagos családnak van lakossági folyószámlája, lakáshitele, lakásbiztosítása, baleset biztosítása. Ennél a családnál kiszámoltuk, hogy a korábbi devizahitel a forintosítás után a jelenlegi olcsó hitelekhez képest rendkívül drága, így annak kiváltásával havonta 11.500,-Ft-ot megspóroltunk úgy, hogy hosszabb kamatperiódussal, két évvel rövidebb futamidőre vettük fel az új hitelt. Váltottunk számlát, összevontuk a kettőjükét, amivel magasabb jóváírás érkezik rá, és így havonta 1.220,-Ft plusz maradt meg. Szolgáltatásokat, a biztosítási összegeket, és a díjakat tekintve elavult lakásbiztosításukat megvizsgáltuk, és kiderült, hogy van a társasház által kötött a közös költségben fizetett, és az Ő lakásukra is kiterjedő társasház biztosításuk, így optimalizálni kellett, amivel éves szinten 22.000,-Ft-ot spóroltunk meg. A baleset biztosításuk teljes körű volt, az egyik legjobb szolgáltatást nyújtja mérsékelt áron, így ahhoz természetesen nem nyúltunk.

Megnéztük, hogy a lakáshitel havi törlesztője után tudnak éves szinten 80.000,-Ft-os adókedvezményhez jutni. A gyermek születése végett is vissza tudnak igényelni egyszeri 150.000,-Ft-ot. Később Kata lecsökkenő jövedelme után 96.000,-Ft-ot évente. Ezekből tevődött össze az a tőke, amivel tudtunk kalkulálni arra, hogy biztosítani tudják gyermekük biztos anyagi egzisztenciáját, és a saját kényelmes, és biztonságos nyugdíjas éveiket.

Kicsit számoljunk:

A hitelen megspóroltunk éves 138.000,-Ft-ot, 14.640,-Ft-ot a folyószámlán, 22.000,-Ft-ot a lakásbiztosításon. Ez 174.640,-Ft, ami már elegendő ahhoz, hogy a gyermekünknek gyűjtsünk. Visszaigényelnek éves szinten 176.000,-Ft-ot, amiből legalább az egyikük nyugdíja biztosítva van, amire ugyancsak tudunk adókedvezményt visszaigényelni. Így összességében csak egy nyugdíj előgondoskodásról kellett külön zsebből gondoskodnunk, ami már nem volt megterhelő a számukra.

Viszont itt nem áll meg a történet. Egy munkatársam mondta egyszer: “A mi szolgáltatásunk akkor kezdődik, amikor a többieké befejeződött!” Innentől rendszeres kapcsolattartással mindig a legjobb lehetőségeket fogjuk kihasználni, a lehető legtöbb adókedvezményt és állami támogatást vissza fogjuk igényelni. Ha Kata vagy István érdekelt lesz abban, hogy kapcsolatokat építsen, részt vehet az üzleti reggelinken, ami az ügyfeleink számára térítésmentes. A blogomon keresztül informálódhat különböző pénzügyi lehetőségekről, és még ingyenes, vagy alacsony költségekkel járó kulturális kikapcsolódáshoz is találhatnak programokat.

Ez természetesen csak egy példa, de bízom benne, hogy sikerült választ kapni arra, hogy mit is jelent a velünk való együttműködés!

Kapcsolat

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN A QFS!